Prudentia bestaat als entiteit sinds 2010 en is onderdeel van een internationaal georiënteerde groep met meerdere ondernemingen in Nederland, die in 1994 haar eerste aankoop op de Nederlandse vastgoedmarkt pleegde. De filosofie was toen niet anders dan nu: vastgoed diende als een stabiele belegging zonder teveel risico, waarbij de relatie met de huurder centraal staat.

De eerste aankoop betrof het monumentale Hotel des Pays-Bas aan het Sint Janskerkhof te Utrecht. Daarna volgden kantoorvilla’s op top-locaties in Nederland, winkels in A1-winkelgebieden en deelnemingen in projectontwikkelingen. Later werden deze activiteiten verder uitgebreid in onder andere de Verenigde Staten, België en Polen.

Besluitvaardigheid, financiële daadkracht en creativiteit kenmerken het handelen van Prudentia. Hierdoor is het mogelijk snel en adequaat te handelen en efficiënt in te springen op kansen die zich voordoen in de markt. Tegelijkertijd wenst Prudentia zich altijd als “goed huisvader” te gedragen richting haar huurders, met als gevolg dat zij te allen tijde principieel voldoende financiële buffers aanhoudt om tegenvallers op te kunnen vangen.